Archief
Piet Voskamp

'Regionale voetbalclubs strijden vanaf april om coronavariant Flynth Westland Cup'

Voetbalclubs in onze regio gaan vanaf 10 april mogelijk strijden om de Flynth Westland Cup.

De competities liggen al sinds oktober stil. Als blijkt dat de competities door de coronamaatregelen niet meer kunnen worden hervat, wil voetbalbond KNVB dat vanaf april in heel het land regionale competities worden georganiseerd. Dit zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby's.

In samenspraak met de organisatie van de Flynth Westland Cup en twee bestuursleden van FC 's-Gravenzande, heeft de regionale voetbalfederatie FeVoWest een voorschot genomen op het plan. Samen willen zij de Westland Coronacup organiseren. Met uitzondering van Excelsior Maassluis doen alle clubs in Westland, Hoek van Holland, Midden-Delfland en Maassluis mee. Er wordt gewerkt in drie poules, waarin de clubs thuis- en uitwedstrijden spelen. De halve finales en de finale zijn gepland op het terrein van VV Naaldwijk, normaal gesproken gastheer van de Flynth Westland Cup. Behalve de eerste elftallen, doen ook de tweede teams mee, net als de JO-19.

De poules zijn ingericht op competitieniveau, waarbij poule A de sterkste is. De winnaar en nummer 2 gaan naar de halve finales. Van poule B en C gaan alleen de winnaars naar de halve finales.

FeVoWest is tot de volgende poule-indeling gekomen:
Poule A: Westlandia-zondag (derde divisie), FC 's-Gravenzande (hoofdklasse), SV Den Hoorn, SV Honselersdijk, Velo (alle eerste klasse) en HVC'10 (tweede klasse);
Poule B: Westlandia-zaterdag (tweede klasse), Sportclub Monster, Lyra, VV Schipluiden, KMD, VV Naaldwijk (alle derde klasse);
Poule C: MVV'27, Verburch, VDL (alle derde klasse), MSV'71, Quintus, VV Maasdijk (alle vierde klasse).

Of de competitie daadwerkelijk doorgang kan vinden, is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. De huidige lockdown loopt nog tot begin maart.