Archief
WOS

WOS

Grassportvelden hebben het zwaar nu er niet gesport wordt

Niet alleen sportclubs hebben het moeilijk in coronatijd - door het mislopen van baromzet - ook voor de grasmat is de lockdown geen pretje.

Voetballers mogen nu het veld niet op, terwijl gras de noppenschoenen nodig heeft. Het onderhoud van de sportvelden is in deze coronaperiode dan ook extra van belang. Ook bij voetbalvereniging scMonster krijgen de grasmatten extra aandacht. "Er zit bodemleven in en dat beweegt. Als je niks zou doen, dan wordt het veld omgespit", legt wethouder Pieter Varekamp uit. "De grasmat wordt dan ongelijk. Ook als er niet gespeeld wordt, moet je het veld blijven onderhouden."

Bij de Monsterse voetbalvereniging worden de velden met speciale apparatuur verzorgd. "Het veld wordt nu kunstmatig betreden. Het is net alsof er op gevoetbald is. Op een bijzondere wijze wordt het veld in conditie gehouden", vertelt Varekamp.

De aannemer krijgt voor het extra onderhoud van de grasvelden geen extra geld. "De gemeente heeft een zogenaamd prestatiecontract. Daarin staat wat de conditie van de velden moet zijn en daar moet de onderhoudspartij naar acteren. Het brengt voor ons geen extra kosten met zich mee", aldus Varekamp.