Archief
Archief WOS

Archief WOS

Van Duijvenbode snel naar vierde ronde WK Darts

Dirk van Duijvenbode heeft zich op het WK Darts in Londen vrij eenvoudig geplaatst voor de laatste 16.

De 28-jarige 's-Gravenzander rekende in een half uur tijd af met de eveneens ongeplaatste Engelsman Adam Hunt: 4-0.

Beide spelers begonnen sterk aan de wedstrijd. Hunt trok direct de leg die Van Duijvenbode was begonnen met een 145-finish naar zich toe. De Westlander reageerde door daarna 170, de hoogst mogelijke finish, uit te gooien en zette de stand zo op 1-1. De twee braken elkaar daarna allebei nog één keer, waardoor het aankwam op een vijfde leg. Die trok Van Duijvenbode uiteindelijk met een finish van 82 naar zich toe.

Van Duijvenbode nam het initiatief in de tweede set en won de eerste twee legs, voordat Hunt iets kon terugdoen. De Engelsman had vervolgens de kans om er 2-2 in legs van te maken, maar verzuimde bij 170 na twee keer triple 20 bullseye te gooien. Bij Van Duijvenbode was het wel raak, hij moest 120 (de zogenoemde Shanghai 20) uitgooien en deed dat.

Hunt kwam na de tweede onderbreking wel als beste uit de kleedkamer en trok de eerste twee legs van de derde set naar zich toe, terwijl hij Van Duijvenbode ver achter zich liet. De 's-Gravenzander knokte zich echter terug in de wedstrijd en won vervolgens liefst vijf games op rij, waarmee hij op een 3-0 voorsprong in sets en een 2-0 voorsprong in legs kwam.

Van Duijvenbode had toen al de kans om de wedstrijd te beslissen. De Westlander hield 50 over, gooide 18 maar miste daarna zijn twee wedstrijdpijlen op dubbel 16. Hunt gooide wel uit. Een leg later was het wel raak, Van Duijvenbode miste tot twee keer toe tops, maar raakte de dubbel 20 wel met zijn derde pijl en besloot daarmee de wedstrijd.

Van Duijvenbode had een gemiddelde van 104,09 over drie pijlen tegenover 97,39 van Hunt. De Engelsman gooide daarentegen wel meer 180's: negen, waar Van Duijvenbode er 'slechts' vier gooide.