Archief

Darter Van Duijvenbode bijna mirakuleus door eerste ronde WK

Na een tamelijk hopeloos begin heeft Dirk van Duijvenbode zijn eerste partij tijdens het wereldkampioenschap darts in Londen gewonnen.

De Westlander, die in zijn dagelijks leven bij een auberginekwekerij werkt, versloeg jeugdwereldkampioen Bradley Brooks met 3-2 nadat hij 0-2 had achtergestaan.

Menig supporter van de 28-jarige ’s-Gravenzander zal in de eerste fase van de partij hebben gevreesd dat Van Duijvenbode de laatste dagen te veel bezig is geweest met de inmiddels losgebroken aubergine-manie. Voor het begin van de partij showde hij met trots de aubergine op het kraagje van zijn shirt, om te onderstrepen dat zijn oorspronkelijke bijnaam The Titan nu toch echt is ingeruild voor Aubergenius.

Brooks won de eerste set, die hij zelf mocht beginnen, fluitend met 3-0. In plaats van de stand gelijk te trekken, moest Van Duijvenbode vervolgens ook 'zijn' set aan de jonge Brit laten. Op dat moment had Brooks zes van de zeven gespeelde legs gewonnen.

De eerste leg van de derde set was ook nog voor Brooks, tegen de inmiddels flink transpirerende 's-Gravenzander. Die maakte vervolgens evenwel geen fout in de leg die hij mocht begonnen "en de rest is geschiedenis". Immers, Van Duijvenbode bracht de tussenstand op 1-2 en speelde vervolgens subliem in de laatste twee sets. Eindstand 3-2 voor de Westlander.

Dinsdagavond speelt Van Duijvenbode in de tweede ronde van dit WK tegen Rob Cross.