Archief

Voetbalcompetitie gaat voorlopig gewoon door

Ondanks de uitdrukkelijke wens van enkele voetbalclubs uit de tweede- en derde divisie wordt de competitie niet tijdelijk stilgelegd.

Dat meldt mediapartner Omroep West. De KNVB houdt zich aan de richtlijnen van het kabinet en laat al het amateurvoetbal doorgaan zonder publiek. Dat is de conclusie van het overleg dat donderdagavond is gevoerd tussen de clubs uit de top van het amateurvoetbal en de voetbalbond.

Veel clubs uit het amateurvoetbal zijn voorstander van een pauze in de competitie nadat volgens de laatste maatregelen van het kabinet de wedstrijden zonder publiek moeten worden afgewerkt en de kantines gesloten blijven. Het spelen zonder publiek en het sluiten van de kantines heeft flinke gevolgen voor de financiële huishouding van de clubs, Volgens een onderzoek van de Belangenorganisatie van Amateurvoetbalverenigingen (BAV) komt dertig procent van de amateurclubs in financiële problemen. Voornaamste oorzaak is het mislopen van de baromzet door de gesloten kantines.

Uit het overleg dat de topamateurclubs gisteravond hadden met de voetbalbond blijkt echter dat de KNVB niet van plan is om de competitie stil te leggen.

Twee afgelastingen

Hoewel de competitie dus gewoon doorgaat, zijn er in onze regio al twee afgelastingen gemeld bij voetbalclubs vanwege het coronavirus. In de tweede divisie gaat de wedstrijd IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis niet door. De wedstrijd in de derde klasse B tussen Duindorp en KMD is eveneens afgelast.