Archief
WOS

WOS

Verburch wil snel kunstgrasveld vernieuwen

Het kunstgrasveld van voetbalvereniging Verburch in Poeldijk is dringend aan vervanging toe.

Dat vindt het bestuur van de club. "Onder de grasmatten zitten rubberen korrels. Op sommige plekken zijn die korrels geweken en daardoor zijn gaten ontstaan onder de grasmat. Als je daarop loopt zak je gewoon weg", vertelt voorzitter Hans Mieog. Daarom stuurde de vereniging in december vorig jaar een brief naar sportwethouder Pieter Varenkamp. De gemeente is namelijk eigenaar van het veld en dus ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Die brief is opgepakt, want deze zomer heeft de gemeente een poging gedaan om het veld te repareren. Op een paar van de gevaarlijkste plekken in het doelgebied zijn nieuwe stukken grasmat geplaatst. Maar het veld is al meer dan tien jaar oud en flink versleten. "De grassprieten van de nieuwe stukken mat zijn hoger, waardoor de situatie eigenlijk alleen maar onveiliger is geworden."

Drie spelers hebben vanwege het slechte veld al blessures opgelopen waardoor ze niet meer kunnen voetballen. In het originele plan zou het veld in 2022 worden opgeknapt, maar het bestuur hoopt dat die werkzaamheden naar voren worden geschoven. "We willen het liefste dat er voor het nieuwe voetbalseizoen in 2021 weer een nieuw veld ligt, zodat iedereen weer veilig kan voetballen."

Seizoen afmaken

Dit seizoen wordt er nog gewoon gevoetbald op het huidige veld. Dat was voor het bestuur ook een moeilijke beslissing, maar wel de enige mogelijkheid. Verburch heeft namelijk maar één kunstgrasveld. Bovendien zijn de andere veldjes niet verlicht en die verlichting is echt nodig. "Als wij om 15.00 uur een wedstrijd hebben, moet de tweede helft al het licht aan." Dit seizoen is dus voorzichtigheid geblazen voor de spelers. "Maar ja, zeg dat maar eens tegen voetballers die graag willen winnen. Dat gaat niet. Wij houden ons hart vast eigenlijk, we zijn echt bezorgd."

Voorzitter Hans Mieog vertelt meer over het veld bij Maarten in de Middag