Archief
Darko Stojanovic via Pixabay

Darko Stojanovic via Pixabay

Green Eagles onderuit in harde wedstrijd

De basketbalsters van Green Eagles hebben de lastige uitwedstrijd in Hoofddorp gisteravond met 81-48 verloren.

Het duel in Noord-Holland ging in het eerste kwart nog gelijk op. Na tien minuten stond er 13-13 op het scorebord. Vanaf het tweede kwart liep de thuisploeg echter steeds verder weg.

Na een ruststand van 30-21 kwam Hoofddorp met meer fysiek spel op de proppen, waardoor het volgens Eagles-coach Ron den Hoedt meer weg had van een rugbywedstrijd. De scheidsrechter besloot hier echter niet tegen op te treden. Via 53-32 na het derde kwart eindigde de wedstrijd in 81-48. Aan Maassluise kant was Willeke Bruins met negentien punten een van de belangrijkste speelsters.

Een speelster werd voor het oog van de scheidsrechter bij haar keel gegrepen.

• Ron den Hoedt (coach Green Eagles)

Den Hoedt kijkt na de wedstrijd vooral vooruit. "In het proces waarin we zitten moeten we nog veel stappen maken. Dat weten we. Maar als je naar de basket gaat en je wordt bewust pootje gehaakt of een speelster wordt voor het oog van de scheidsrechter bij haar keel gegrepen en de scheidsrechter laat het doorgaan, dan moet je kiezen voor de veiligheid van de speelsters. Leerpunten nemen we mee en we gaan op naar volgende week als het sterke team van Binnenland naar Maassluis komt."

Door de nederlaag staat Green Eagles voorlopig op de negende plek in de promotieidivisie, met twee punten uit drie wedstrijden. Binnenland, de tegenstander van volgende week, is nog puntloos.

Alle uitslagen

Vrouwen
Promotiedivisie
Hoofddorp - Green Eagles 81-48

Tweede klasse B
CobraNova 2 - Westland Stars 45-48
Westland Stars wint ook de tweede wedstrijd van de competitie.