Archief
Omroep West

Omroep West

Vader en zoon Chardon toch naar WK Vierspannen

Vader IJsbrand en zoon Bram Chardon uit Den Hoorn doen van 7 tot en met 11 oktober 'gewoon' mee aan het WK Vierspannen in Valkenswaard.

Vooral Bram Chardon twijfelde over zijn deelname, omdat het toernooi wordt gehouden in de achtertuin van regerend wereldkampioen Boyd Exell. "Dit is de belangrijkste titel binnen de mensport en dat hoort onder geen omstandigheid verreden te worden bij een deelnemer thuis", zei de menner begin deze maand in gesprek met WOS Sport.

Luister het gesprek met Bram Chardon terug:

Beide Midden-Delflanders hebben nu alsnog gekozen om in actie te komen. Zij gaan samen met teamgenoot Koos de Ronde strijden voor goud. Zowel als team als individueel. Bondscoach Ad Aarts heeft vertrouwen: "Door de coronacrisis kon er slechts een klein aantal wedstrijden ter voorbereiding worden gereden, maar dit hebben we kunnen opvangen door diverse meet -en trainingsmomenten in te bouwen. De menners hebben zowel thuis als op 'vreemd' terrein veel getraind, waarbij ze ook werden beoordeeld door internationale juryleden."

Edwin van der Graaf

Naast de beide Chardons doet er nog een regiogenoot mee aan het WK: Edwin van der Graaf uit Monster. Hij is eigenaar van manege De Dijkgraaf die tot 2016 gevestigd was aan de Plaats Langeveld in Monster. Nederland mag namelijk in totaal zes menners afvaardigen, het maximumaantal deelnemers volgens het internationale reglement. Naast Van der Graaf zijn dat ook Mark Weusthof en Peter de Ronde. Hun punten zullen overigens niet meetellen voor het Nederlandse teamklassement.