Archief

Veel animo voor Ploegentijdrit Maasdijk, maar geen opvolgers

Alles lijkt er op, dat vanochtend toch echt de laatste editie van de Ploegentijdrit Maasdijk is gehouden.

Ondanks het tienjarige succes dienden zich bij organisatoren Niels van Geest en Dennis Zeeman geen opvolgers aan. "Doodzonde!", concludeert Van Geest, "er waren wel wat mensen die informatie wilden over de organisatie, maar ik vermoed dat het afgelopen is."

Aan deelnemers was er geen gebrek, want in het warme najaarszonnetje maakten toch nog 33 teams hun opwachting aan de Lange Kruisweg. Dat was aanzienlijk meer dan waar Van Geest en Zeeman een week geleden op hadden gehoopt. Toen stond de teller pas op 7 deelnemende ploegen, omdat de beslissing om het evenement in coronatijd toch te laten doorgaan pas op het allerlaatste moment is genomen.

Uitslag
Bij de vrouwen ging de winst naar team Slipstream (39,369 km per uur). De A-trimmers zagen team Onings (45,126 km) als snelste rond gaan, waardoor kopman Roy Olierook nog net op tijd thuis was voor de bevalling van zoon Wessel. Bij de B-trimmers eindigde Ter Laak-Alpine Sport-Jansen (44,346 km) bovenaan.

Gebroken sleutelbeen
De ploegentijdrit is ook geliefd door de niet geheel alcoholvrije 'afterparty' die meestal tot vijf, zes uur 's middags duurt. Overigens liep dat dit jaar voor een van de deelnemers niet goed af. Die stapte in wankele toestand op de fiets om huiswaarts te gaan, raakte al bij het oversteken bij de sporthal een paal en moest met een gebroken sleutelbeen worden afgevoerd. Veel verder dan de Pettendijk kwam de ambulance niet, want daar werd deze geramd door een automobilist, waardoor er een nieuwe ambulance moest komen.

Organisator Niels van Geest blikt terug