Archief
EJU

Van Winden: Olympische Spelen halen wordt lastig verhaal

Judoka Coen van Winden hoopt nog altijd uit te mogen komen op de Olympische Spelen, maar hij ziet dat voorlopig niet als reële mogelijkheid.

Dat zegt de 22-jarige Lierenaar in het WOS-programma WOS Sport: 5 jaar later.

De door corona uitstelde Spelen van 2021 in Tokio zijn sowieso onhaalbaar, "die cyclus is al bezig", weet Van WInden. Daarom zou Parijs in 2024 de eerstvolgende optie zijn. Maar hij heeft er nog niet heel veel vertrouwen in. "Er is veel concurrentie in Nederland en die jongens zijn ook nog vrij jong. Ik ben niet binnen vier jaar van hen af. Dus het wordt heel erg lastig."

Van Winden, die uitkomt in de gewichtsklasse tot 81 kilogram, zou eerst internationaal moeten doorbreken. Dat is hem eerder nog niet gelukt. "Ik zit nu twee jaar bij de senioren en vorig jaar liep niet helemaal zoals gehoopt. Ik heb toen niet veel prijzen kunnen pakken, dat is een teleurstelling. En dit jaar is door de corona een raar jaar."

Nederlands kampioen

De afgelopen twee jaar werd Van Winden respectievelijk derde en tweede op het Nederlands kampioenschap judo. Dit jaar heeft hij als doel Nederlands kampioen te worden. "Dat is zeker realistisch." Dat NK wordt dit jaar begin november gehaald.

Of de verplaatsing van het toernooi een voordeel is, weet Van Winden niet. "Ik heb tijdens de lockdown wel doorgetraind en ben niet echt kracht en conditie kwijtgeraakt. Daardoor kon ik harder van start toen het weer begon."

In WOS Sport: 5 jaar later blikt presentator Stefan van Eijk met acht (ex-)sporters terug op een gesprekken die hij vijf jaar geleden met hem had. Hoe is hun carrière tot nu toe verlopen? De uitzending met Coen van Winden is nog tot maandagavond 19.00 uur te zien op WOS TV of via de video hieronder: