Aad van Dijk

Gelijkspel Quintus tegen promovendus

De handbalsters van Quintus hebben hun openingswedstrijd in de eredivisie gelijkgespeeld.

In Kwintsheul hield promovendus Kwiek de ploeg van trainer René Zwinkels op 30-30.

Quintus begon goed aan de wedstrijd en nam in de eerste helft zelfs een voorsprong van vijf treffers (14-9). De Westlandse vrouwen lieten de gasten uit Raalte (Overijssel) echter terugkomen tot 16-14 bij rust.

In de tweede helft kon de thuisploeg niet overtuigen. Kwiek deed goed mee en nam zelfs brutaal de leiding (22-25). Quintus moest daarna alles uit de kast halen om een gelijkspel op het bord te krijgen.

Quintus-mannen

De mannenploeg van Quintus greep wel twee punten in de uitwedstrijd tegen Limburg Lions. Dat had overigens nogal wat voeten in de aarde. Na een ruststand van 12-12, hadden de Limburgers na tien minuten in de tweede helft een marge van vijf punten (19-14). Quintus vocht zich echter terug en kwam met nog iets minder dan tien minuten te gaan via een strafworp van Marc de Vreede op voorsprong (23-24). De kampioen van het afgelopen seizoen breidde de score daarna gestaag verder uit. Ard Vollebregt bepaalde vlak voor het einde met een strafworp de eindstand op 25-30.