Archief
Marco Bronswijk

Naaldwijkse atleet Ruben Rolvink pakt twee keer NK-goud

De Naaldwijkse atleet Ruben Rolvink (18) is vandaag in amper drie uur tijd twee keer Nederlands kampioen geworden.

In de leeftijdscategorie 'onder 20 jaar' pakte Rolvink in de ochtend de nationale titel bij het kogelstoten en in het begin van de middag presteerde hij hetzelfde bij het discuswerpen.

In de finale van het kogelstoten (zes pogingen) ging het bepaald niet van een leien dakje. Na drie ongeldige pogingen was het in de vierde wél raak: 16,57 meter. Daarmee nam Rolvink meteen de koppositie over van Sonny Meijers (AAC, Amsterdam) die 15,61 meter had laten noteren.
In zijn laatste twee pogingen kon Rolvink gerust alle risico's nemen. Deze waren echter beide ongeldig, maar er kwam ook niemand dichterbij dan de 15,61 meter van Meijers. De 16.57 meter betekent ook het nieuwe clubrecord-buiten bij de A-junioren van Olympus '70. Binnen staat Rolvink al op 16,95 meter.

Discuswerpen
Bij het discuswerpen in het begin van de middag nam Rolvink al in de eerste poging de leiding met 49,56 meter. Dat gaf behoorlijk wat rust en later zou blijken dat dit al goed genoeg zou zijn geweest voor goud. "Zou zijn" omdat het Westlands Sporttalent van 2019 nog veel meer in petto had. In de derde poging kwam hij namelijk tot de zeer aansprekende 57,74 meter.
Dat betekent een verbetering van het clubrecord, dat Rolvink met 54,71 meter op zijn naam had staan sinds 24 juli dit jaar. Tevens stijgt hij met die 57,74 meter op de nationale ranglijst aller tijden van de atleten onder 20 jaar van plaats 12 naar 8.