HV Westland Dames 1

'Geflatteerde' nederlaag hockeysters HV Westland in Zoetermeer

De hockeyvrouwen van HV Westland zijn het nieuwe seizoen met begonnen met een 7-3 nederlaag bij Zoetermeer.

De Westlandse ploeg kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar keek bij rust tegen een 3-1 achterstand aan. "Daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat we er tegenaan moesten gaan", zegt trainer Rens Kauffmann. Binnen vijf minuten stond het alweer gelijk. Toch liep de thuisploeg in het laatste kwart alsnog weg.

Kauffmann spreekt daarom ook over een geflatteerde uitslag. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld."

Doel is om ook dit seizoen behouden te blijven voor de eerste klasse. Dat lukte vorig jaar met enig geluk. De ploeg stond immers onderaan. Door de uitbraak van het coronavirus werd het seizoen echter niet uitgespeeld en degradeerde niemand.