Archief
Kinxx PR

Schaatsploeg Jutta Leerdam vindt eerste grote sponsor

Het Naaldwijkse IT-bedrijf Worldstream is de eerste van drie grote sponsoren van team Nxtgen, de nieuwe schaatsploeg van Jutta Leerdam en Koen Verweij.

Het bedrijf verbindt zich in elk geval voor de komende twee jaar aan de ploeg. "Juist in deze periode zijn we onwijs blij en dankbaar dat zo’n groot techbedrijf vertrouwen in ons heeft", zegt Verweij.

De 's-Gravenzandse Leerdam en Verweij maakten begin juni bekend een eigen ploeg te beginnen, nadat ze beiden vertrokken bij Team Reggeborgh. Leerdam was nog even in gesprek met Jumbo-Visma van de succesvolle coach Jac Orie uit Poeldijk, maar besloot uiteindelijk zelf het avontuur aan te gaan.

Leerdam is regerend wereldkampioene op de 1.000 meter en de teamsprint. Ook won ze dit jaar goud op de 500 en 1.000 meter tijdens de NK Afstanden en EK-goud op de 1.000 meter.

Team Nxtgen staat onder leiding van de coaches Kosta Poltavets en Jan Bos, tweevoudig winnaar van Olympisch zilver. Binnenkort wordt meer duidelijk over andere sponsoren en andere schaatsers die deel uitmaken van de ploeg.