Archief
Nardisoero/Wikimedia (CC)

Velo-badminton versterkt zich met oud-international

De badmintonners van Velo in Wateringen hebben zich voor komend seizoen versterkt met Nick Fransman.

De 28-jarige Arnhemmer heeft flink wat ervaring op hoog niveau. Hij was namens Nederland meermaals actief op Europese- en wereldkampioenschappen. Daarnaast speelt hij sinds 2013 ook competitie in de Duitse Bundesliga.

Blik op komend seizoen

Het nieuwe seizoen in de eredivisie begint op 5 september met een thuiswedstrijd tegen Almere. Le Credit Sportief Velo, zoals de ploeg volledig heet, beleefde een tegenvallend seizoen 2019/20. Voor het eerst in bijna 25 jaar kwalificeerden de Wateringers zich niet voor de kampioenspoule, maar moest het strijden tegen degradatie. Velo handhaafde zich overigens vrij eenvoudig.

Onder de nieuwe coach Franklin Telwin is het doel om weer mee te doen om de titel. Fransman wil daar zijn steentje aan bijdragen. "Ik ben een rustig, sociaal, zelfverzekerd, sportief persoon met een echt badmintonhart. Altijd creatief en strijdvaardig tijdens wedstrijden en trainingen. Ik hoop Velo dan ook te kunnen helpen met minimaal een plek in de kampioenspoule. En dan vanaf daar strijden we voor de finaleplaats, dat zou geweldig zijn."