Archief
Green Eagles

Ook Van Baalen keert terug bij basketbalsters Green Eagles

De vrouwenselectie van basketbalvereniging Green Eagles begint steeds meer vorm te krijgen.

Nadat de ploeg eerder deze zomer al werd versterkt door Joyce Stedema en Eugenie Overman, keert nu ook Veerle van Baalen - voor de tweede keer - terug in Maassluis.

Van Baalen doorliep de jeugdopleiding bij Green Eagles, maar vertrok toen naar 'het grote' Binnenland in Barendrecht, waar ze enkele jaren op het hoogste jeugdniveau speelde. Van 2014 tot 2017 was Van Baalen opnieuw actief bij Green Eagles, waarna ze nog speelde voor verschillende teams in de landelijke promotiedivise, het hoogste amateurniveau. In het seizoen 2018/19 werd Van Baalen met Utrecht Cangeroes. Die ploeg schakelde destijds in de halve finale overigens Green Eagles uit.

Coach Ron den Hoedt, die vorig jaar te maken had met een zeer krappe selectie, is blij dat hij meer mogelijkheden krijgt. "Veerle kan op verschillende posities goed uit de voeten. Ze is snel en heeft een goed schot. We zijn heel blij dat ze ons team komt versterken."

Green Eagles draaide vorig seizoen maar matig in de promotiedivisie en stond voor de coronastop op de tiende plaats (van twaalf).

Nieuwe sponsor

Ook op het gebied van sponsoring is er versterking voor de hoogst spelende basketbalploeg uit onze regio. Vorige week werd bekend dat kinderopvang Djoy in Maasland de vrouwen gaat ondersteunen. Green Eagles werd al gesponsord door Veilige Vaart.

Green Eagles

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis