Archief
Google Streetview

Google Streetview

ODO krijgt 'modelkantine': gezonde voeding en gastvrijheid staan centraal

De kantine van korfbalvereniging ODO in Maasland moet straks dienen als voorbeeld voor andere clubs.

De club is door korfbalbond KNKV geselecteerd als 'modelkantine' en gaat in september een traject in om een nog gezondere sportkantine te creëren.

Het NOC*NSF en de KNVB zijn vanuit het Nationaal Preventieakkoord een maatschappelijk project gestart onder de noemer FC Vers. Ook de KNKV is inmiddels aangesloten. Zij selecteerde twee verenigingen om hierbij aan te sluiten. Naast ODO is dat Wit/Blauw in Kampen.

Samen met de clubs wordt een totale kantinebeleving neergezet. Hierbij staat een verantwoord assortiment centraal, maar is er ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine als thuishonk van de vereniging. De verenigingen krijgen hiervoor een investeringsbedrag en worden daarnaast wekelijks ondersteund door Team:Fit, een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht dat zich inzet om verenigingen en sportorganisaties te ondersteunen op weg naar een gezondere sportomgeving.

Het bestuur van ODO is blij met de selectie en gaat de uitdaging maar wat graag aan. "Rookvrij en gastvrij zijn we al", zegt bestuurslid Danielle Nicolaas, "ook op het gebied van alcohol, uitstraling en assortiment gaan we aan de slag."