Archief
WOS

'Uitbreiding sportpark De Lier hard nodig'

Het sportpark aan de Veilingweg in De Lier heeft letterlijk z'n huidige grenzen bereikt.

De drie verenigingen Odis (handbal), LTC 't Loo (tennis) en Valto (korfbal) willen verder groeien, maar dat is nu niet mogelijk. Daarom hebben ze een plan opgesteld om de huidige capaciteitsproblemen op te lossen.

"We bestaan dit jaar 50 jaar en zijn in die periode gegroeid van drie naar tien banen. Maar we hebben misschien wel zeventien banen nodig, gezien het grote aantal mensen op de wachtlijst", vertelt Cor van Staalduinen, voorzitter van 't Loo. Zijn collega Marco Stolze van Valto kampt met hetzelfde probleem: "We hebben ons hier rond het jaar 2000 gevestigd met 200 leden, dat zijn er inmiddels ruim 450 en dat aantal blijft groeien." "En er worden de komende vijf jaar nog eens 800 huizen bijgebouwd", vult Van Staalduinen aan", dan kun je wel raden wat er gaat gebeuren met de toestroom."

Stolze liet in gesprek met de WOS eerder al weten graag meer ruimte in de zaal te willen, want sporthal Vreeloo is in de wintermaanden overbezet, merkt ook Odis-voorzitter Rob Varekamp. "In de winter zijn er te weinig mogelijkheden om in de avond binnen te trainen."

Visiedocument

Volgens de drie bestuurders tijd dus voor actie. Zij hebben daarom een visiedocument opgesteld, waarin staat dat er ruimte nodig is voor tennis- en padelbanen voor de tennisclub, korfbalvelden voor Valto en ook het aantal parkeerplekken moet fors omhoog.

"Er zal uitgebreid moeten worden richting de buurman, een kweker die binnen nu en een aantal jaar zijn perceel best wel wil verkopen. Maar dat moet de gemeente faciliteren", aldus Van Staalduinen. De wens is dat de gemeente de grond aankoopt en de huidige bestemming van glastuinbouw verandert.

Er zijn drie varianten opgesteld, de clubs hopen dat de gemeente Westland het plan opneemt in de begroting voor volgend jaar.