Archief
Screenshot YouTube Excelsior Rotterdam

Screenshot YouTube Excelsior Rotterdam

De Fockert jaar langer bij Excelsior

Maarten de Fockert keept ook komend seizoen voor voetbalclub Excelsior Rotterdam.

De 25-jarige doelman uit Maasland heeft zijn aflopende contract bij de eerstedivisionist met één jaar verlengd.

De Fockert staat sinds de zomer van 2018 onder contract in Rotterdam-Kralingen. Hij moest beideseizoenen echter genoegen nemen met een plek als tweede doelman. Pas in januari dit jaar maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd bij Jong PSV. De keeper kwam daarna nog drie keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik heb niet het idee dat de koek op is", zegt De Fockert. "Het laatste jaar biedt veel perspectief. Ik heb vier wedstrijden gespeeld en daar kan ik met een goed gevoel op terugkijken. Natuurlijk wil ik het liefst meer spelen, maar wat dat betreft wil ik mijn prestaties laten spreken. Ik weet wat ik kan betekenen voor de club."

De Fockert speelde in de jeugd bij MVV'27, maar maakte later de overstap naar de opleiding van Feyenoord. Tot een debuut in De Kuip kwam het echter nooit. In 2014 vertrok hij naar sc Heerenveen, dat hem vervolgens uitleende aan VVV-Venlo en Go Ahead Eagles. In 2018 was De Fockert transfervrij en maakte hij de overstap naar Excelsior.

Marinus Dijkhuizen

Sinds afgelopen winter is er nog een regiogenoot actief bij Excelsior. Na het ontslag van trainer Ricardo Moniz in januari, keerde Marinus Dijkhuizen uit 's-Gravenzande terug als coach. In zijn eerste periode promoveerde Dijkhuizen met Excelsior naar de eredivisie.