Archief
Rob Keating via Flickr (CC)

Rob Keating via Flickr (CC)

Bertens speelt in juli vriendschappelijk toernooi

Tennisster Kiki Bertens gaat in juli weer wedstrijden spelen.

Door de uitbraak van het coronavirus kwam de geboren Wateringse in februari voor het laatst in actie. Een datum voor de herstart van het officiële tennisseizoen is nog niet bekend.

Wel wordt van 13 tot en met 19 juli een vriendschappelijk toernooi gehouden in de Duitse hoofdstad Berlijn: Bett1 Aces. De organisatoren van dit toernooi zitten achter het WTA-toernooi in Berlijn, dat oorspronkelijk in juni de eerste editie zou beleven.

De Bett1 Aces worden gehouden over twee periodes: van 13 tot en met 15 juli op gras in het Steffi Graf-stadion en van 17 tot en met 19 juli in een vliegtuighangar op de voormalige vliegbasis Tempelhof. De wedstrijden zijn zonder publiek, maar worden wel op tv uitgezonden.

Aan het toernooi doen bij zowel de mannen als de vrouwen zes spelers mee. Naast de 28-jarige Bertens zijn dat bij de vrouwen in elk geval Elina Svitolina, Julia Görges en Andrea Petkovic. Ook worden nog twee wildcards weggegeven.

Winst op PlayStation
Bertens zat overigens de afgelopen maanden niet helemaal stil. Eind april kroonde ze zich tot kampioen op het WTA-toernooi van Madrid. Die wedstrijden werden echter op de PlayStation gespeeld.