Archief
Ellen Grimbergen

Zes nieuwe spelers voor The Hookers

Rugbyclub The Hookers is hard bezig de selectie voor volgend seizoen fors te versterken.

De Hoekse club kan inmiddels al zes nieuwe spelers presenteren.

Zo keert Bo Donkersloot terug op sportpark De Rondgang. De 22-jarige Hoekenees speelde het afgelopen seizoen voor landskampioen Diok in Leiden, maar maakt om praktische redenen een rentree in Hoek van Holland. Hij gaat namelijk in Rotterdam studeren.
Ook Bob Massar komt over van de club uit Leiden. Met zijn 30 jaar is hij een ervaren kracht in de voorste rijen.

The Hookers haalt verder twee spelers van Rugby Club Delft: Damian de Beus (23) en Ramzi Ouarssani (20). De 25-jarige Coen Bakker wordt gehaald van de Delftse Studenten Rugbyclub, Jorian Broekmeijer komt over van Tovaal uit Goes.

Bij The Hookers stopt alleen Jesse van der Veen.

Nieuwe weg
In het eerste seizoen na de promotie speelde The Hookers het afgelopen jaar een bescheiden rol op het hoogste niveau. Onder de nieuwe coach Glenn Vertongen moet de club een andere weg inslaan. "Mijn doel is om de club op professioneel vlak naar een hoger niveau te tillen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de familiewaarden van de club", aldus de Belg. De trainersstaf is daarom fors uitgebreid, er is zelfs een krachtcoach aangetrokken. Om goed te kunnen presteren in de ereklasse moet ook de spelersgroep worden versterkt.

Het nieuwe competitieseizoen begint naar verwachting niet voor 1 oktober.