Archief
WOS

WOS

Opstarten jeugdtraining gaat niet zomaar

Vanaf woensdag kunnen sportclubs de trainingen van de jeugd hervatten, maar daar komt heel veel bij kijken. FC 's-Gravenzande heeft zelfs corona-toezichthouders nodig om alles in goede banen te leiden.

De gemeente Westland heeft een brief verstuurd met voorschriften. Jeugd tot en met 12 jaar mag vanaf woensdag weer onder begeleiding buiten sporten, maar het spelen van wedstrijdjes is nog niet mogelijk. Voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar worden ook weer trainingen georganiseerd, maar dat gebeurt op anderhalve meter afstand. Ook hier zijn geen wedstrijden toegestaan.

De kantine en kleedkamers van sportclubs blijven dicht. Ouders en verzorgers mogen het sportcomplex helemaal niet betreden. Voetbalclub FC 's-Gravenzande staat vanaf woensdag ook kinderen tot 12 jaar toe die geen lid zijn van de vereniging. Dit moet wel vooraf bij de club worden doorgegeven.

Verder doet FC 's-Gravenzande een oproep: de club heeft corona-toezichthouders nodig. Zij zijn minimaal een kwartier voor aanvang van de training aanwezig en lopen rond in een geel hesje. De vrijwilligers houden toezicht op wie het sportcomplex betreedt en of iedereen zich aan de minimale afstand houdt. Ook tijdens de trainingen zijn de toezichthouders aanwezig en na afloop wordt gecontroleerd of iedereen vertrekt en niet blijft hangen.