Archief
WOS

WOS

Streep door Profronde Westland

De Profronde Westland gaat dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur van het wielercriterium besloten, een dag na de mededeling dat de Tour de France naar augustus wordt verplaatst. Aan de start in Wateringen staan normaal gesproken veel renners die in de weken daarvoor ook in Frankrijk actief waren.

Het peloton zou op donderdagavond 23 juli door Wateringse straten razen. De huidige coronacrisis, die ook veel ondernemers in de problemen brengt, en het daarmee samenhangende verbod op evenementen tot 1 juni maken het echter onmogelijk om een goede koers te kunnen organiseren.

"Bedrijven bevinden zich in een crisissituatie', zegt de organisatie. 'We vinden het heel vervelend om dit jaar aan ons voorbij te laten gaan en hadden juist iedereen een fantastische dag gegund. Zeker als deze heftige periode straks hopelijk voorbij is, maar niemand weet wanneer", aldus het wielercomité.

Eerder werden in onze regio ook al de criteriums in Kwintsheul, Maasdijk, Maassluis, Monster, 's-Gravenzande en Poeldijk afgelast.