Green Eagles pas in laatste kwart ten onder tegen koploper

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdag uitwedstrijd tegen koploper Landslake Lions verloren met een verschil van vijftien punten. Desondanks konden de Maassluizers goed meekomen met de koploper van de promotiedivisie. Pas in het laatste kwartier werd het verschil gemaakt.

Green Eagles begon goed aan de wedstrijd, pas na zeven minuten kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Aan het einde van het eerste kwart stond het 16-14, na een halve wedstrijd was het 33-26. Na de rust hadden de Maassluizers soms zelfs het betere van het spel. Door een strakke verdedigen en mooi uitgespeelde aanvallen stond na het derde kwart een voorsprong van 43-45 op het scorebord.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd ging het mis. Volgens Eagles-coach Ron den Hoedt had dit onder meer te maken met de scheidsrechter. "Hij had veel sympathie voor de thuisploeg, die werd geholpen waar het kon, mocht ongestraft pittige overtredingen maken. Dit terwijl de Eagles om het minste en geringste uit de wedstrijd werden gefloten. Pas toen het verschil vijftien punten was kregen de Eagles weer wat calls mee. Eindstand gaf een vertekend wedstrijdbeeld."

Opsteker in de wedstrijd was de terugkeer van Willeke Bruins. Zij maakte haar rentree na ruim een jaar blessureleed.