Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande met tien man onderuit

FC 's-Gravenzande heeft in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse A weer moeten incasseren. FC Rijnvogels won met 3-2.

's-Gravenzande begon sterk en nam daarmee ook een snelle voorsprong. De goede beginfase werd echter onderbroken nadat Gijs Abbas een rode kaart kreeg. Met tien man zag 's-Gravenzande de voorsprong nog voor rust verdwijnen. Uit het niets werd het na rust 2-2 door David Belic. Ondanks een speler minder deed de regioploeg niet onder voor de Rijnvogels. Toch zorgde de thuisploeg een kwartier voor tijd weer voor een gevoelige tik bij FC 's-Gravenzande.

Excelsior Maassluis doet wat het moet doen

In de tweede divisie heeft Excelsior Maassluis drie belangrijke punten kunnen bijschrijven. Eén-na-laatste ASWH werd met 3-4 verslagen. In de eerste helft liet Excelsior twee keer een voorsprong glippen en stond het bij de pauze 2-2. Na een rommelige begin in de tweede helft rechtte Excelsior de rug en hield stand. Met deze overwinning kunnen de Maassluizers blijven kijken naar een stevige positie in de middenmoot.

Westland Cup: KMD naar kwartfinale, Westlandia (za)-Lyra afgelast

Op het terrein van de Hoge Bomen in Naaldwijk speelde zaterdagmiddag Quintus en KMD in de eerste ronde van de Flynth Westland Cup tegen elkaar. De koploper van de derde klasse B had weinig moeite met de ploeg uit Kwintsheul. KMD won met 0-3 en plaatst zich voor de kwartfinale waar Sportclub Monster wacht. Een wedstrijd die al had moeten worden gespeeld in de kwartfinale was Westlandia (za)-Lyra. Dit duel werd echter afgelast wegens een onbespeelbaar veld.

ASWH-Excelsior Maassluis 3-4 (2-2)