Archief

Finley Stokking wint 43ste schoolschaakkampioenschap

De voorjaarsvakantie wordt in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk traditiegetrouw afgesloten met het Naaldwijks schoolschaakkampioenschap. Maar liefst zeventig kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar uit Westland strijden vrijdag om de titel.

Schaken is niet alleen een spel voor oude mensen, bewijzen de deelnemers. "Het leukste is om mensen schaakmat te zetten", vindt de 11-jarige Glenn de Jong. Linde Toussaint (8) doet voor het eerst mee aan het toernooi. "Soms win je en soms verlies je. Maar het is wel heel leuk."

Ard Dekker van Schaakmat Westland ziet dat schaken leeft onder de jeugd. "Er zijn wel 1.800 kinderen in Westland die online schaken." Ook zijn er veel dingen die je kunt leren in het spel. "Zo leer je van je eigen fouten, maar je leert bijvoorbeeld ook vooruitdenken."

Na een lange dag met veel partijtjes was er toch maar echt één leerling de beste. Dat was dit jaar Finley Stokking. Abel Drenthen werd tweede en Johan Westerveld derde. De beste school was De Regenboog uit Naaldwijk

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport