Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Van Ruijven: bang dat WK door coronavirus niet doorgaat

Lara van Ruijven weet niet welke gevolgen de uitbraak van het coronavirus heeft voor het WK Shorttrack, dat volgende maand wordt gehouden in de Koreaanse hoofdstad Seoul. "Ik hou mijn hart vast", zegt de 27-jarige Naaldwijkse in gesprek met WOS Sport.

Het virus brak in december vorig jaar uit in China, maar breidt zich inmiddels ook uit naar andere landen in Azië en zelfs Europa. In China is inmiddels al een tennistoernooi dat in april zou plaatsvinden afgelast. Het is niet duidelijk welke evenementen zullen volgen.

Van Ruijven is regerend wereldkampioene op de 500 meter en mag in Seoul haar titel verdedigen, als het toernooi doorgaat. "We volgen alle ontwikkelingen", zegt de Westlandse. "Ons trainingskamp in Japan is ook al afgezegd, dus we gaan gelijk door naar Korea. Althans, we hopen dat we daar nog naartoe mogen."

"Ik ben echt bang dat het niet doorgaat", vervolgt Van Ruijven. "Maar vooralsnog hebben we alleen maar goed nieuws. We trainen dus door en gaan er vanuit dat het wel doorgaat."

Van Ruijven weet niet of het toernooi eventueel kan worden verplaatst naar een ander land. "Ik heb geen idee hoe of dat kan op zo'n korte termijn of dat het gewoon wordt overgeslagen. Dat wordt bij de internationale bod ISU geregeld. We moeten afwachten."

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport