Archief
PR

PR

Van der Helm boekt eerste overwinning in Nieuw-Zeeland

Autocoureur Tijmen van der Helm heeft zondag zijn eerste overwinning geboekt in de Toyota Racing Series, het Formule 3-kampioenschap in Nieuw-Zeeland. De talentvolle coureur uit Den Hoorn kwam in de tweede race van het weekend als eerste over de streep.

Er werden in totaal drie races verreden. De 16-jarige Van der Helm, de jongste in het deelnemersveld, begon met een zesde plek. Tijdens de afsluitende race viel hij uit.

Voor de jonge Midden-Delflander was het pas zijn derde en laatste raceweekend in Nieuw-Zeeland. Hij moest de eerste twee weekenden aan zich voorbij laten gaan, omdat hij toen nog niet de minimumleeftijd van 16 jaar had bereikt.

De Toyota Racing Series gelden als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er deden veel rijders met Formule 3-ervaring mee, net als twee coureurs uit de Red Bull-stal en rijders uit het Renault F1-opleidingsprogramma. "Je merkt soms dat ze meer ervaring hebben, maar daar leer je van", aldus Van der Helm. "Dit soort jongens zorgt ervoor dat het niveau een stuk hoger ligt dan wat ik kende van vorig jaar in de Formule 4. Dat maakt het ook lastiger natuurlijk. Dat ik dan zelfs een race heb gewonnen, was ver boven verwachting."

Categorieen:
Sport