Green Eagles wint ook van Groningers

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdag hun tweede overwinning op rij geboekt. De ploeg uit Maassluis won met 76-67 van De Groene Uilen. Daarmee staat Green Eagles voorlopig negende in de promotiedivisie.

De Maassluizers pakten direct de voorsprong en bouwden die verder uit tot 21-10 in het eerste kwart. Ook in het tweede kwart leek de score verder op te lopen, maar na ruim acht minuten spelen ging het toch mis. Door veel balverlies en slecht verdedigend werk kwamen de Groningers toch terug tot 34-26 bij rust.

Na rust herpakten de Eagles zich en liepen binnen drie minuten weer uit naar 45-31 en 56-40 na zes minuten. Aan het eind van het derde kwart stond het 59-46. In de slotfase gingen de Groningers alles-of-niets spelen. Dat leverde nog een spannend vierde kwart op, omdat veel ballen in de basket belandden. Met nog één minuut te spelen stond het 73-67, maar dichterbij kwam de Groningse ploeg niet.

Alle uitslagen:

Vrouwen

Promotiedivisie

Green Eagles - De Groene Uilen 76-67

Tweede klasse B

Westland Stars - Flax Field Fighters 34-38

De ploeg uit 's-Gravenzande verliest voor de derde wedstrijd op rij en is inmiddels afgezakt van de tweede naar de vierde plaats.