Archief
Hookers-coach Nicholas Matenga - foto Ellen Grimbergen

Hookers-coach Nicholas Matenga - foto Ellen Grimbergen

Coach vertrekt om medische redenen bij rugbyclub The Hookers

De Nieuw-Zeelandse coach Nicholas Matenga verlaat al aan het eind van zijn eerste seizoen rugbyclub The Hookers. Dit heeft de coach zaterdag aan zijn spelers meegedeeld. Medische redenen liggen ten grondslag aan dit besluit; Matenga kampt met een nekhernia.

De Nieuw-Zeelander heeft het gevoel dat hij op het veld fysiek niet kan brengen waar zijn spelers en de club behoefte aan hebben. Hij kijkt met plezier terug op de afgelopen periode, en is trots op de ontwikkeling van zijn spelers en de club.

The Hookers begon het seizoen in de ereklasse met personele problemen, waardoor de allereerste wedstrijd moest worden afgezegd. Gevolg hiervan was dat de Hoekenezen kansloos waren in de eerste poulefase, waardoor plaatsing voor de Championship-poule onmogelijk was geworden. Hierna ging het vlot beter en was het team op drie wedstrijden van het eind verlost van degradatiezorgen in de Trophy-poule.

Het is de bedoeling dat de technische staf van The Hookers volgend jaar uit drie personen gaat bestaan. De eerste coach is al voor langere tijd vastgelegd en met een week of twee moeten de onderhandelingen met de overige twee zijn afgerond.

Hookers-voorzitter Ron Plaisier betreurt de beslissing van Matenga. Beide partijen sluiten een hernieuwde samenwerking in de toekomst niet uit.

Categorieen:
Sport