Vrouwen Green Eagles verslaan hekkensluiter

De basketbalsters van Green Eagles weten weer wat winnen is. De ploeg uit Maassluis boekte vrijdagavond voor het eerst sinds 24 november van vorig jaar weer een overwinning in de promotiedivisie, het hoogste amateurniveau. Hekkensluiter Grasshoppers werd in Katwijk met een verschil van 12 punten opzij gezet: 73-85.

De vooruitzichten waren vooraf niet heel goed, want Green Eagles kon door verschillende omstandigheden met slechts zeven spelers afreizen naar Katwijk. De eerste paar minuten ging het nog gelijk op, daarna pakten de Maassluizers een voorsprong, die ze tot aan rust steeds verder uitbouwden: 34-49.

Hoewel de thuisploeg aan het begin van het derde kwart sterk uit de kleedkamer kwam en veel driepunters maakte, raakten de gasten niet in paniek. Met rustig uitgespeelde aanvallen pareerden de Maassluizers de poging van Grasshoppers om dichterbij te komen (stand na het derde kwart: 58-70). Door vermoeidheid van Green Eagles kwam Grasshoppers nog wel iets terug in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Green Eagles raakte echter niet in paniek en speelde de wedstrijd goed uit.