Overtuigende overwinning Quintus-heren op Volendam

De handbalheren van Wematrans/Quintus zijn 2020 begonnen met een overtuigende overwinning op Volendam. In de eigen Eekhouthal in Kwintsheul werd het liefst 31-17. Daarmee blijft Quintus koploper in de eredivisie.

Quintus begon de wedstrijd zeer sterk en stond zo na een kwartier spelen al met 14-3 voor. Daarna stokte de doelpuntenproductie, waardoor de gasten uit Noord-Holalnd iets terugkwam tot 16-9 bij rust. In de tweede helft pakte de ploeg van trainer Rob Vis de draad weer op met mooie aanvallen. Uiteindelijk bleef de teller dus steken op 31-17.

Rick van Ravestein werd met tien treffers topscorer. Doelman Lars Hemmes speelde een puike pot en hield een hoop tegen.

Hekkensluiter stopt Velo

De indrukwekkende reeks van vier overwinningen na de winterstop is voor de handbalsters van Venéco/Velo zaterdag ten einde gekomen. Uitgerekend hekkensluiter Aalsmeer bleek nipt te sterk: 27-26. De Wateringse ploeg, zelf tiende, heeft nog wel een voorsprong van respectievelijk 6 en 9 punten op de twee degradatieplekken.