Beeld uit de wedstrijd ODO-Paal Centraal - foto Sjoerd de Vos

Maaslandse korfballers thuis naar winst

Waar het ongeslagen 's-Gravenzandse Ondo in de zaalkorfbalcompetitie haar achtste zege op rij boekte, kon het Maaslandse ODO deze zaterdag haar eerste zege overwinning sinds 30 november noteren. Ckc Maassluis poetste de 'misstap' van het vorige weekeinde weg en de Dijkvogels uit Maasdijk wonnen voor de zesde maal op rij.

En Valto dan? Onze hoogst spelende regioploeg moest naar Middelburg voor de wedstrijd tegen Swift. De thuisploeg kende in de eerste helft een ongekend hoog schotpercentage en stond bij rust met 21-12 voor.

Laat maar waaien, zou je zeggen, maar de Lierenaren (m/v) rechtten de rug in de tweede helft. Had alleen die maar geteld, dan was het 13-15 in hun voordeel geweest. Nu werd de eindstand 34-27 voor Swift.

Het Maaslandse ODO stond bij rust met een nipte 10-9 voor, maar zat halverwege de tweede helft op dood spoor en stond zelfs achter tegen Paal Centraal. Het inbrengen van Wouter Goedendorp deed de wedstrijd kantelen en leidde naar de overwinning van 22-17.

In de derde klasse F liep koploper Luno tegen een nederlaag op, waardoor Dijkvogels op gelijke hoogte is gekomen. Komende zaterdag staan de koplopers in Maasdijk tegenover elkaar in het strijdperk.