Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Van Ruijven en Tempelaars Sport-toppers van de gemeente Westland

Shorttrackster Lara van Ruijven uit Naaldwijk en powerlifter Sebastiaan Tempelaars uit De Lier zijn donderdagavond uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van 2019. Dat gebeurde tijdens het Westlandse Sportgala in theater De Naald in Naaldwijk.

De 27-jarige Van Ruijven, die in 2014 ook de titel mee naar huis mocht nemen, werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack, en als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioen op de 500 meter. Daarnaast sloot ze de Europese kampioenschappen shorttrack af met een bronzen medaille op de 500 meter en goud met de aflossingsploeg.

Sebastiaan Tempelaars (29) werd in 2019 Nederlands kampioen bankdrukken. De Westlander drukte 250,5 kilo, wat tevens een nieuw Nederlands wedstrijdrecord was.

De titel van Sportploeg van het jaar ging naar de handbalsters van Quintus uit Kwintsheul, die vorig jaar het landelijke bekertoernooi wonnen. De ploeg van trainer René Zwinkels eindigde in de eredivisie als tweede en bereikte de halve finales van de Challenge Cup.

Voetbaltrainer Edwin Vurens van Velo werd uitgeroepen tot Sportcoach van het jaar, de titel van Sporttalent ging naar atleet Ruben Rolvink. Wielrenster Céline de Vreede nam de prijs van beste G-sporter mee naar huis.

Ron van Dijk van voetbalclub SV Honselersdijk won de Rabo Sportvrijwilligersprijs 2019.