Archief
WK Inline skaten 2018 in Arnhem - Fotograaf Theo Stikkelman via Flickr CC

WK Inline skaten 2018 in Arnhem - Fotograaf Theo Stikkelman via Flickr CC

Naaldwijk dit jaar gastheer NK inline skaten

De wijk Pijle Tuinen in Naaldwijk is op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) dit jaar het decor van de Nederlandse kampioenschappen inlineskaten Marathon. Alle categorieën, van de junioren tot de masters en alles daartussen, zullen daar skaten. Voor de senioren zal tevens het onderdeel 100 meter sprint op het programma staan.

Het is voor de tweede keer dat Naaldwijk de locatie is van dit evenement, weet Kees van Schie, secretaris van IJsclub Eendracht. De ijsvereniging heeft samen met Hardrij Vereniging Den Haag Westland (HVHW) de organisatie in handen. "Aanvankelijk was het de bedoeling om dit in het Zuiderpark te doen, maar daar worden een week eerder de Invictus Games gehouden en daarna begint de opbouw van een nieuw evenement. Daarom is besloten om terug te gaan naar het parcours dat we in 2003 hebben gebruikt."

De route van het NK loopt over de Pijle Tuinenweg, Dreeslaan en Oudlaan. De start en finish liggen op de brug in het midden van de Pijle Tuinenweg. Van Schie verwacht enkele grote namen aan de start. "Bij de 100 meter de gebroeders Michel en Ronald Mulder en op de marathon titelverdedigster Manon Kamminga."

Bij de gemeente Westland ligt al een vergunningaanvraag, Van Schie verwacht dat die wordt goedgekeurd. Ook is het evenement op tijd aangemeld voor de evenementenkalender van 2020.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport