Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Lara van Ruijven wint zilver op 1.000 meter

Lara van Ruijven heeft zilver gewonnen op de 1.000 meter bij de EK Shorttrack in Debrecen, Hongarije. De Naaldwijkse eindigde zondag achter Suzanne Schulting, die ook al goud won op de 500 en 1.500 meter. In het algehele klassement werd Van Ruijven vierde.

Zaterdag heeft Van Ruijven afgesloten met een vierde plek op de 500 meter. Dichter bij een medaille kwam de 27-jarige Naaldwijkse nog niet, want op de 1.500 meter was ze vrijdag al uitgeschakeld.

Van Ruijven won zondagmiddag met de vrouwen aflossingsploeg een gouden medaille. Dat deed ze samen met Suzanne Schulting, Rianne de Vries en Yara van Kerkhof. Vorig jaar werden de dames ook Europees kampioen. Italiƫ werd tweede en Rusland derde.

Mannen aflossing

Wateringer Dylan Hoogerwerf heeft met de mannen aflossingsploeg zilver gewonnen in Debrecen. De Nederlanders kwamen als derde over de eindstreep, maar door een straf voor Hongarije schoven ze een plekje omhoog. Rusland werd eerste. Naast Hoogerwerf schaatste ook Itzhak de Laat, Dennis Visser en Daan Breeuwsma.

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport