Ruud de Jong

Excelsior Maassluis pakt thuis belangrijke punten

Er kwamen zaterdagmiddag maar drie regioclubs in competitieverband in actie op de voetbalvelden. Excelsior Maassluis speelde in de Tweede divisie thuis tegen Jong FC Volendam (3-2) en FC 's-Gravenzande ontving op het Juliana Sportpark Achilles Veen (1-1). MSV'71 moest nog zeventig minuten uitspelen tegen Esco en won.

De eerste doelpunten vielen snel in Maassluis. Jong FC Volendam kwam op voorsprong, maar lang hoefde Excelsior niet tegen een achterstand aan te kijken want Vincent van den Berg mocht vanaf 11 meter gelijk maken. Dat gebeurde na het neerhalen van de snelle Sekou Sylla in het zestienmetergebied. Het publiek was nog maar net klaar met juichen toen de 1-2 viel. Excelsior kreeg vlak voor rust kans op de gelijkmaker. Deze keer miste Vincent van den Berg zijn strafschop, die werd gegeven nadat een Volendammer hands maakte.

Na rust gingen de tricolores op jacht naar de gelijkmaker. Die viel terwijl niemand er meer op rekende acht minuten voor tijd. Jong FC Volendam pakten bijna nog de overwinning door een bal op de kruising te schieten. Excelsior wist de overwinning over de streep te trekken. Invaller Soufian Charraoui scoorde de winnende treffer.

Gelijkspel FC 's-Gravenzande

Ook FC 's-Gravenzande keek in de eerste helft na ongeveer een half uur spelen tegen een achterstand aan. De 0-1 was tevens de ruststand.

Net na rust kreeg Yuri Westhoff een superkans op de gelijkmaker. Maar hij miste van twee meter afstand. Ook een gevaarlijke vrije trap net buiten het zestien meter gebied ging net naast het doel. Een paar minuten voor het einde veranderde de trainer de tactiek; een verdediger werd naar voren gestuurd en dat resulteerde in een doelpunt van Patrick Triep, mede dankzij goed doorkoppen van de debuterende Scott van de Graaf. Meer zat er deze zaterdag niet in.

Alle uitslagen:

Excelsior Maassluis - FC Volendam 3-2 (1-2)

Vincent van den Berg (2), Soufian Charraoui

FC 's-Gravenzande - Achilles Veen 1-1 (0-1)

Patrick Triep

Vierde klasse E

GSC Esdo - MSV'71 1-3 (0-2)

Azzedine Akachar, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen

Wedstrijd werd vanwege de weersomstandigheden in december na 20 minuten afgebroken bij een 0-0 stand.