Archief
Rob Keating via Flickr CC 21 1

Rob Keating via Flickr CC 21 1

Bertens treft Begu op Australian Open, Rus tegen Linette

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu. Dat heeft de loting donderdag uitgewezen. Begu is de nummer 77 van de wereld, Bertens staat op plek 10.

De twee speelden recentelijk niet tegen elkaar. De laatste keer was in Madrid in 2017, toen Begu won. De Roemeense was in 2012 ook de sterkste in Linz. De enige keer dat Bertens als winnares van de baan stapte was in 2014 (Estoril).

De voormalig Wateringse behaalde in 2018 haar beste resultaat tijdens de eerste Grand Slam van het jaar in Melbourne, toen haalde ze de derde ronde. Het is nog maar de vraag of ze die prestatie kan evenaren, deze week moest ze namelijk het toernooi in Adelaide afzeggen vanwege een achillespeesblessure.

Arantxa Rus

Arantxa Rus uit Monster, die voor het eerst sinds 2013 weer meedoet in Melbourne, treft in de eerste ronde Magda Linette. De Poolse staat op plek 43 van de wereldranglijst, waar Rus nu 89ste staat.

Australiƫ wordt momenteel geteisterd door bosbranden. In Melbourne hangen dikke rookwolken. Vooralsnog is verplaatsing van de wedstrijden geen optie. In de drie hoofdstadions kan het dak worden gesloten en wordt de lucht gefilterd.

Categorieen:
Wateringen Monster Sport