Uit de wedstrijd ODO-Korbis - foto Sjoerd de Vos

Korfballers Ondo vergroten voorsprong

In de tweede klasse I heeft koploper Ondo een belangrijke zege geboekt op nummer twee Nexus. Door de 19-22 overwinning zijn de 's-Gravenzanders nu vier punten los.

Trainer Marcel Le Pair ziet zijn ploeg als favoriet in de poule en en volgens hem hebben ook andere ploegen in de gaten dat Ondo de sterkste is. Daardoor proberen tegenstanders het meer technische spel van de Westlanders te ontregelen. "We hadden wat moeite met het fysieke spel van Nexus en lieten ons daardoor imponeren", zegt Le Pair in gesprek met WOS Sport. Desondanks kwam de zege niet in gevaar.

De andere koploper uit de regio, ckc Maassluis in de tweede klasse F, won thuis met 19-13 van Paal Centraal.

Valto

Het Lierse Valto had een bewogen avond. In de goed bezochte thuiswedstrijd ging het aanvankelijk gelijk op, maar in de laatste fase van de eerste helft kon Valto uitlopen naar 17-12.

Na de rust begon Ons Eibernest beter partij te geven. Via 20-17 ging het naar 21-21. Vervolgens konden de bezoekers zelfs een gaatje slaan (22-24). Het werd later weer gelijk, maar kort voor tijd nam Ons Eibernest een punt voorsprong.

Met nog 22 seconden op de klok werd onder daverend gejuich de gelijkmaker voor Valto in de korf geschoten. En toen volgde al snel het eindsignaal bij 25-25.

De thuiswedstrijd van het Maaslandse ODO had zo ongeveer hetzelfde verloop als bij de noorderburen in De Lier. Dankzij een sterke slotfase in de eerste helft, was de ruststand bij ODO-Korbis 12-8. In de tweede helft kreeg Korbis het betere van het spel. Gevolg: ODO moest in de slotseconden nog alles op alles zetten om een punt in Maasland te houden. Eindstand: 17-17.

Dijkvogels was zaterdag de baas in de uitwedstrijd tegen Huizen. De eindstand was 14-22 in het voordeel van de Maasdijkers. Zij staan nu stevig op de tweede plaats in hun poule, met 2 punten achterstand op Luno.