Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Prolongaties troef bij Nieuwsjaarsloop

De kwalitatief weer goed bezette Nieuwjaarsloop in Hoek van Holland kreeg de winnaars die verwacht mochten worden: Erwin Sparreboom en Marlies Jongerius. Zij zetten de wedstrijd over 10 kilometer door het sportpark De Rondgang opnieuw volledig naar hun hand.

Voor Hoekenees Sparreboom was het de zevende zege in deze thuiswedstrijd. Met de winnende tijd van 35.15 was hij tien seconden sneller dan vorig jaar. Maassluizer Gerard de Lange werd tweede in precies 37 minuten.

Marlies Jongerius uit Wateringen kwam na 39.08 over de streep. De Wateringse was daarmee slechts een paar seconden langzamer dan op de eerste zondagochtend in 2019. Datzelfde gold voor Carla Ophorst, die nu opnieuw als tweede finishte, in 42.32.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Heulenaar Sjoerd van Marrewijk in 17.34, waarmee hij Hoekenees Peter Pollemans 15 seconden te snel af was. Bij de vrouwen zegevierde Wietske van der Lans-Vreugdenhil voor de vijfde achtereenvolgende keer. Zij had met haar 22.38 een voorsprong van 55 seconden op de in het hardloopveld teruggekeerde Christine van Staalduinen.

De wedstrijd over 2 kilometer voor de jeugd van 11 tot en met 14 jaar werd gewonnen door Lars van der Kraan, met als snelste meisje Norah van den Berg. De wedstrijd over één kilometer voor de jeugd tot en met tien jaar werd, net als in 2019, een prooi voor broer en zus Luuk en Noa Boutkan.

Categorieen:
Wateringen Sport