Leo de Jong 2

Velo en Honselersdijk moeten punten delen

De streekderby tussen Velo en Honselersdijk in de eerste klasse B heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar zaterdagmiddag in Wateringen op 1-1.

Beide ploegen creëerden tot ver in de tweede helft weinig mogelijkheden. Het was Roderick Meinema die de ban brak voor de Wateringers. Hij kreeg later ook zijn tweede gele kaart (en dus rood) en daar maakte Honselersdijk gebruik van. Nigel Hendriks bezorgde vlak voor tijd Honselersdijk toch een punt.

3B: Vijfde nederlaag voor Lyra, eerste zege Naaldwijk sinds oktober

Lyra lijkt in de derde klasse B niet uit de neerwaartse spiraal te komen. Na vier nederlagen op rij, gingen de Lierenaren ook in de derby tegen Verburch onderuit. In De Lier kwam de thuisploeg snel op voorsprong. De Poeldijkers kwamen echter beter in de wedstrijd en zetten de dominantie om een doelpunt: 1-1. Na rust kwam Lyra iets meer in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen toen Verburch iets na zestig minuten de 1-2 op het scorebord zetten.

Zonder de deze week opgestapte hoofdtrainer Patrick Fieret boekte VV Naaldwijk de eerste zege sinds oktober. Tegen Schipluiden wonnen de Naaldwijkers met 1-2. Schipluiden was bijna het gehele duel de betere en kreeg het ook de mogelijkheden. Echter kwam Naaldwijk tegen de verhouding vlak voor rust op voorsprong. Na rust bleef Schipluiden de overhand houden en kwam het ook op gelijke hoogte. Naaldwijk snoepte vlak voor het einde, via een benutte strafschop van Michiel van der Berg, de drie punten mee.

Ook KMD en MVV'27 speelden in een derby tegen elkaar. Koploper KMD boekte in Wateringen een zakelijke 2-0 zege op de Maaslanders.

HHC Hardenberg - Excelsior Maassluis 5-0 (3-0)

ARC - FC 's-Gravenzande 0-0 (0-0)

Velo - Honselersdijk 1-1 (0-0)

Velo: Roderick Meinema

Rode kaart (2x geel): Roderick Meinema

Honselersdijk: Nigel Hendriks

Westlandia - Soccer Boys 2-1 (1-0)