Rinka Duijndam 1

Duijndam kan nederlaag handbaldames niet voorkomen

Rinka Duijndam heeft zaterdag niet kunnen voorkomen dat de Nederlandse handbaldames de eerste wedstrijd op het WK in Japan met 26-32 verloren van Slovenië. De 22-jarige doelvrouw uit Wateringen keepte de hele tweede helft.

Nederland, met in de eerste helft Tess Wester in de goal, eindigde de eerste helft met een achterstand van 14-15. Daarna was het Duijndam die het doel mocht verdedigen. De Westlandse had vlak na rust nog een assist op de goal van Bo van Wetering. Tien minuten voor tijd stond het nog 25-25, maar daarna bleek Slovenië duidelijk de sterkste.

Nederland speelt in de eerste groepsfase nog vier wedstrjiden: tegen Angola (maandag), Cuba (dinsdag), Servië (donderdag)en Noorwegen (vrijdag). De eerste drie ploegen gaan door.