Archief

Quintus met acht spelers vertegenwoordigd in rolstoelhandbalteam

Het Nederlands rolstoelhandbalteam reist halverwege volgende maand met maar liefst acht spelers van Quintus af naar Kroatië, voor een zeslandentoernooi. Dat de club uit Kwintsheul zoveel spelers mag afleveren is volgens speler Maurice Poot 'supergaaf', maar niet heel gek. "Wij hebben zelf al twee teams en de andere verenigingen moeten nog groeien."

De afgelopen maanden trainde de nationale selectie met twintig spelers, waarvan dertien van Quintus. Uiteindelijk is de selectie teruggebracht naar dertien. Naast Poot zijn ook de Quintus-spelers William van der Ende, Vera Enthoven, Bjorn de Groot, Cor 's-Gravemade, Rob van de Kuil, Roy van der Helm en Bas Jonker geselecteerd.

In Kroatië wordt voor het eerst een zeslandentoernooi gespeeld. Tot vorig jaar waren er altijd maar vier landen vertegenwoordigd, behalve Nederland en Kroatië ook Portugal en Hongarije. Spanje en Roemenië zijn nieuw. "We zijn met een heel nieuw team, maar ik denk dat we zeker wel kans maken om een prijs te pakken", zegt Poot.

Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december. In de groepsfase speelt Nederland tegen regerend kampioen Portugal en Slovenië. De nummers 1 en 2 van beide poules gaan door naar de halve finale.

Categorieen:
Sport