Livestream Valto

Korfballers Valto verliezen, tweedeklassers winnen

In de eerste competitieronde van de zaalkorfbalcompetitie 2019/2020 is het Lierse Valto in eigen huis op een nederlaag getrakteerd door Swift uit Middelburg. In de eerste helft kon Valto het allemaal nog wel aardig bijbenen, maar waren de Lierenaren te slordig in de passing en bij de schoten. In de tweede helft was Swift "dodelijk effectief".

in de tweede klasse zijn de regioteams met een overwinning uit de eerste competitieronde gekomen. Zo versloeg het 's-Gravenzandse Ondo het bezoekende Erasmus. Het was een gelijkopgaande partij, waarin Ondo het soms toch erg lastig had. Na een nipte voorsprong bij de rust (10-9), kwamen de 's-Gravenzanders in de tweede helft op een gegeven moment met 12-14 achter te staan. Toch konden uiteindelijk de punten in eigen huis worden gehouden. De zusjes Arensman hadden een belangrijk aandeel in de winst: Merel scoorde zes keer en Annick vier keer.