Archief

'De Lier' genomineerd voor Kortebaan van het Jaar

De kortebaandraverij van De Lier is een van de vijf genomineerden voor de titel Kortebaan van het Jaar. Komende vrijdag maakt een jury de winnaar bekend. Naast De Lier zijn Purmerend, Santpoort, Venhuizen en 't Zand genomineerd.

De verkiezing is een initiatief van kortebaandraverijen.nl. Iedereen die zich eerder heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan mocht stemmen. De stem van de Vrienden telt voor 50 procent mee. Ook een jury van commissarissen, deelnemers, pers en andere insiders hebben een stem.

Punten waar de jury naar kijkt zijn organisatorische kwaliteiten en vernieuwingen, maar ook externe factoren als het weer, de koers en de sfeer. "Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen goed en slecht", benadrukt de website.

Het kortebaanevenement in De Lier wordt altijd tijdens de feestweek in augustus gehouden. Organisator Gerard Koop sprak op WOS Radio van 'geduchte concurrentie'. "Ik ben benieuwd, en schat ons op de tweede of derde plaats." Hij verwacht dat Purmerend of 't Zand gaat winnen.

In totaal zijn er 25 kortebaandraverijen per jaar, waarvan er vijf genomineerd worden. De Lier is dit jaar voor het eerst genomineerd.

Categorieen:
De Lier Sport