Leo Boon

Leo Boon

FC 's-Gravenzande boekt 'broodnodige' zege

FC 's-Gravenzande heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van Jodan Boys. De overwinning betekent de eerste zege sinds eind september in de Hoofdklasse A. FC 's-Gravenzande had vanaf het begin al de beste kansen, maar kon deze pas verzilveren in de tweede helft. Yuri Westhoff en een eigen doelpunt van de gastspelers zorgden voor de tweede zege dit seizoen voor 's-Gravenzande.

Regioploeg Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys hielden elkaar in een doelpuntenfestijn in evenwicht: 3-3. Na een half uur hadden de Maassluizers al twee keer voorgestaan, totdat de tegenstanders vlak voor rust de 2-2 en de 2-3 binnenschoten. Na de pauze speelde Excelsior een betere partij en beloonde zichzelf met de gelijkmaker en dus een punt voor de middenmoter in de tweede divisie.

KMD periodekampioen, MVV Verburch in evenwicht

In de derde klasse B is KMD door zakelijke 3-1 overwinning op Naaldwijk en de nederlaag van SC Monster tegen DWO periodekampioen. De Wateringers kwamen als snel op voorsprong en konden daar lang op leunen, maar toen Naaldwijk de gelijkmaker op het bord zette werd KMD wakker en stelde de eerste periode veilig door doelpunten van Dylan Groen en Bradley Meijer. De andere streekderby tussen MVV'27-Verburch eindigde in 3-3. Pas na de rust kwam het evenwichtige duel los met zes doelpunten.

In de tweede klasse C werd er ook nog een derby gespeeld. HVC'10 versloeg Westlandia met 0-3. De Naaldwijkers verzuimden in de eerste helft hun kansen af te maken. In de tweede helft nam HVC de regie over en bleek dus ook effectiever dan de thuisploeg.

Zondagvoetbal

In de op zaterdag gespeelde zondagse wedstrijd van SV Den Hoorn in de eerste klasse B werden de drie punten uit Den Hoorn meegenomen door Roac. Uitslag: 2-3. "Het was ons niet gegund vandaag", klinkt het teleurgesteld op de Twitter-pagina van de thuisploeg.

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys 3-3 (2-3)