Signbiblio 1

Green Eagles knokt zich naar zege bij Groene Uilen

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdag de derde competitiewedstrijd op rij gewonnen. In Groningen knokte de ploeg uit Maassluis zich naar de zege tegen hekkensluiter De Groene Uilen: 43-53.

Het eerste kwart begon met een driepunter voor de Eagles, maar daarna werd het een foutenfestival. Gelukkig voor de gasten kon ook de thuisploeg de basket maar moeilijk vinden, waardoor het eerste kwart eindigde in 2-7. Het tweede kwart was niet veel beter, waardoor het bij rust 12-19 stond.

Na een tactische bespreking en enkele aanvallende aanpassingen in de rust, liep Green Eagles in het derde kwart snel uit naar 15-30 en niet veel later stond zelfs een marge van 17 punten (17-34) op het scorebord. De thuisploeg kwam echter terug tot 23-34.

Aan het begin van het vierde kwart leek Green Eagles de wedstrijd te hebben beslist (25-44), maar toch werd het spannend omdat de focus verloor en veel begon te missen. Door goed te blijven knokken werd het uiteindelijk toch 43-53.