WOS

WOS

Excelsior Maassluis buigt voor Heerenveen

Voetbalclub Excelsior Maassluis is uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB-beker. Woensdagavond werd thuis met 0-3 verloren van eredivisieclub Heerenveen.

Na bijna tien minuten in de eerste helft kwamen de Friezen op voorsprong. De 0-1 werd gemaakt door Ejuke. Hoewel Heerenveen duidelijk de baas was in het veld, ontstonden er voor Excelsior enkele serieuze kansen op de gelijkmaker. Het werd echter vijf minuten voor de rust 0-2 door een afstandschot van Jordy Bruijn.

Na de hervatting golfde het spel snel heen en weer, waarbij er zich voor beide ploegen doelkansen voordeden. Vijf minuten voor het einde van de normale speeltijd maakt Heerenveen (Daniel Høegh) de 0-3 uit een vrije trap. Dat werd tevens de eindstand.