Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Van Ruijven gaat voor Europese titel

Shorttrackster Lara van Ruijven wil na haar wereldtitel van vorig jaar, dit seizoen ook Europees kampioen worden op de 500 meter. Dat zegt de 26-jarige Naaldwijkse in gesprek met WOS Sport. "Ik heb daar nu al vaker medailles gehaald, maar nog nooit goud."

De Westlandse, die het grootste deel van het jaar dicht bij de ijsbaan in Heerenveen woont, zegt afgelopen seizoen de beste vorm ooit heeft gehad. Dat resulteerde dus in in de Bulgaarse hoofdstad Sofia in de wereldtitel op de 500 meter.

Deze zondag reist Van Ruijven af naar Calgary, waar de Nederlandse ploeg een trainingskamp belegt. Begin november staan de eerste wereldbekerwedstrijden op het programma. "Ik denk dat ik nu op zo'n 85 procent van mijn vorm van vorig jaar zit", zegt de Naaldwijkse. "Maar aan het einde van de zomer ben ik eigenlijk nooit op mijn best."

Naast een Europese titel heeft de shorttrackster ook andere doelen gesteld. "Voor de wereldbekerwedstrijden wil ik podium rijden. Het liefst goud, maar dat gaat niet altijd zo makkelijk. En het zou heel gaaf zijn als ik mijn wereldtitel kan prolongeren. Dat is heel ambitieus en ik denk dat het er wel in kan zitten, maar het is wel moeilijk."

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport