Johan Voskamp

Schipluiden verrast KMD

In de derde klasse B heeft KMD voor eerst een nederlaag geleden. Tegen Schipluiden werd het op sportpark Keenenburg 2-1.

Schipluiden, dat voor de wedstrijd nog maar 2 punten had, maakte het koploper KMD lang lastig. En kwam na rust zelfs op 1-0. Toch leek KMD te ontsnappen aan de eerste nederlaag door een strafschop die werd benut door Dylan Arbouw. Maar in de slotfase zorgde Martijn van Dorp voor de verrassing, door Schipluiden naar de 2-1 overwinning te schieten.

In dezelfde klasse heeft Lyra optimaal geprofiteerd van de nederlaag van KMD. de Lierenaren wonnen een aantrekkelijk duel in Maasland van MVV'27: 1-2. Lyra kwam al snel op 0-1, maar de Maaslanders lieten Lyra lang zweten met een gelijkmaker vlak na een half uur. Na de pauze herpakte Lyra zich door de 1-2 van invaller Edwin Zeestraten. Door de overwinning neemt Lyra de koppositie over.

Maasdijk boekt winst in 'burenruzie'

VV Maasdijk heeft de streekderby in de vierde klasse E tegen MSV'71 met een 4-2 in zijn voordeel kunnen beslissen. in het spektakelstuk kwamen de Maasdijkers twee keer op voorsprong, maar MSV'71 kon ook twee keer gelijk maken. Pas in de laatste minuten kon Maasdijk zich in veilig haven schieten.

Ook Excelsior Maassluis en FC 's-Gravenzande, twee regioploegen die een moeizame start beleven kwamen vanmiddag in actie. de Maassluizers wonnen hun derde wedstrijd van het seizoen in de tweede divisie van Noordwijk met 1-3. 's-Gravenzande kreeg in de hoofdklasse A een pak slaag van Sportclub Feyenoord. In Rotterdam werd het 5-1.

Noordwijk - Excelsior Maassluis 1-3 (0-1)

Jamie den Hartog, Sekou Sylla, eigen doelpunt

Bijzonderheid: Daan Blij mist penalty bij 0-2

sc Feyenoord - FC 's-Gravenzande 5-1 (3-0)

KMD: Dylan Arbouw (pen)

sc Monster - Duindorp sv 1-1 (0-1) gestaakt na 2x rood Duindorp bij penalty voor Monster 73 min.